Mindset en chronische pijn Mindfulnes Tips bij chronische pijn Coaching

De kracht van kwaliteitsvragen

Jun 15, 2021


Het verschil van kwaliteit in je leven komt vaak neer op het verschil van de vragen die je regelmatig aan jezelf stelt.

Als je een ontkrachtende vraag stelt zoals 'waarom overkomt mij dit nou altijd?' of 'waarom wil niemand naar mijn verhaal luisteren?' gaat je brein op zoek naar een antwoord. Om te voldoen aan die vraag kan je onderbewuste zelf een antwoord bedenken zoals "omdat je niet goed genoeg bent" of "omdat je er niet toe doet."

Maar als je jezelf bekrachtigende vragen stelt zoals "Hoe kan ik deze ervaring gebruiken om mezelf meer te gaan waarderen?" zal je brein vaak met een antwoord komen waardoor je jezelf niet alleen beter voelt, maar het laat ook toe dat je dit te viert en verbind met je ware zelf.


Waarom is dit zo belangrijk?


Kwaliteitsvragen zijn zo belangrijk omdat ze levenskwaliteit creëren.

Ze sturen onze mentale focus aan en uiteindelijk bepalen ze hoe we denken en voelen. Hiervoor kan je jezelf vragen stellen die jouw ware essentie kracht geven.

Denk bijvoorbeeld aan:

• Waar ben ik nu het meest tevreden over in mijn leven?

• Waar ben ik nu het meest enthousiast over in mijn leven?

• Waar ben ik nu het meest trots op in mijn leven?

• Waar ben ik nu het meest dankbaar voor in mijn leven?

• Waar ben ik nu het meest van aan het genieten in mijn leven?

• Waar ben ik nu het meest aan toegewijd in mijn leven?

• Van wie ik hou?


Dagelijks ritueel


Door kwaliteitsvragen onderdeel te maken van je dagelijkse ritueel, zal je toegang hebben tot jouw meest krachtige emotionele staat van zijn. En na verloop van tijd, als je dit regelmatig beoefend, ben je in staat een mentale snelweg te creëren naar geluk, opwinding, trots, dankbaarheid, vreugde, inzet en liefde.

Dit is wie je bent in essentie.