Mindfulnes Krachtige- zelfbewuste vrouwen

Het is over en uit!

Nov 14, 2023

Hij wil van me scheiden...

Ik kan het bijna niet geloven en ergens verbaasd het me ook niet. Zo'n dubbel gevoel! Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Mijn hoofd maalt en ons verleden samen, ons 22 jaar lange huwelijk schiet in beelden door mijn hoofd. Waar is het mis gegaan? Ik weet het niet precies en misschien wil ik het ook wel niet weten. Misschien ben ik wel bang dat het mijn fout is.


Verschillende emoties dienen zich aan... ik ben verdrietig en boos. Ik heb mijn kinderen altijd geleerd wat dat betekent om verdrietig en boos tegelijk te zijn. We noemen dat teleurgesteld... ja dat is het... ik ben teleurgesteld. In mijn man en misschien ook wel in mijzelf. Misschien ook wel in het concept huwelijk. Iets wat voor mij echt iets betekende. ...In voor en tegenspoed... Tot de dood ons scheidt.


Ben ik dan naïef geweest? Ik heb het erover met een hele goede vriendin die mij al mijn halve leven kent. 'Nee joh gekkie' zegt ze 'jij bent gewoon super loyaal en geeft niet snel op... jij vecht voor iets wat voor jou van betekenis is'. En ze heeft gelijk! Loyaliteit is een kernkwaliteit of kernwaarde van mij. Loyaal zijn betekent dat ik me (moreel) verbonden voel met een ander waar ik een (liefdes) relatie mee heb. Loyaliteit zit in mijn hart ❤️‍🔥


Geen wonder dat ik teleurgesteld ben en zelfs verraad voel. Dit tast één van mijn belangrijkste waarden aan. En dat doet fu*king veel pijn! Ik weet ook dat dit MIJN pijn is en dat dit niets te maken heeft met mijn ex-man. Hier kan ik iets mee. Hier kan ik weer mee verder. Ik weet nog niet hoe precies... maar dat geeft ook niet. Ik gun mezelf nu eerst de tijd om alles te voelen wat er naar boven komt. Dat mag er zijn!


Toeval of niet... er melden zich ineens twee dames aan voor coaching/hypnotherapie die zelf helemaal zijn vast gelopen na hun scheiding. Ze ervaren een enorme stress en gevoel van burn-out. Hun scheiding is al jaren geleden op papier afgerond, maar ergens in hun hoofd en lijf nog niet. Ze kunnen het nog steeds niet helemaal loslaten en daarmee ook niet verder met leven. Ik snap dat nu! Scheiden is zo veel meer dan een formaliteit en een boel regelwerk. Het tast je diepste persoonlijke waarden aan. Het is een kwestie van het hart en niet van het hoofd.


Ik leer zelf ook weer zo veel van deze coachingssessies en van ons eigen scheidingsproces natuurlijk. Ik leer vooral weer veel over mijzelf. En dat is voor mij belangrijk. Al jarenlang ben ik geïnteresseerd in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en heb ik al zo veel mogen leren. Op momenten als dit is dat zo waardevol! Natuurlijk hoef ik het niet allemaal alleen te doen en heb ik gelukkig een fantastisch netwerk om mij heen waar ik om raad en advies kan vragen. Of gewoon even lekker kan uithuilen.


Herken jij jezelf in dit verhaal? Voel jij in je hart dat je jouw scheiding nog niet helemaal hebt kunnen loslaten of dat je leven erna nog op 'hold' staat? Neem dan contact op. Ook jij hoeft dit niet alleen te doen! Samen kunnen we op onderzoek uitgaan waar jouw hart ligt. Welke onbewuste blokkades er nu nog voor zorgen dat je nu nog niet verder kunt. Want hoe zou jouw leven eruit zien als je jouw scheiding een liefdevolle plek kunt geven in je eigen hart?


Marijke