Mindfulnes Hypnotherapie

Hoe haal je alles uit het leven?

May 09, 2023

Lieve levenskunstenaar. Heb jij je ooit afgevraagd hoe je het meeste uit het leven kunt halen? Wel, dat is waar levenskunst om de hoek komt kijken. Levenskunst gaat over het ontdekken en benutten van de schoonheid en betekenis van het leven. Het is als een kunstwerk waarbij jij de kunstenaar bent en het leven je canvas is. Dus laten we eens kijken hoe je alles uit je leven kunt halen!


Hier zijn de ingrediënten:

1. Wees nieuwsgierig: Het leven is gevuld met een wereld vol wonderen en avonturen. Heb altijd een nieuwsgierige geest en sta open voor nieuwe ervaringen. Probeer nieuwe hobby's, verken nieuwe plaatsen en stel vragen. Door nieuwsgierig te zijn, zul je steeds nieuwe dingen ontdekken en jezelf blijven ontwikkelen.


2. Geniet van het hier en nu: Het leven gebeurt nu, op dit moment. Soms zijn we zo bezig met het verleden of de toekomst dat we vergeten te genieten van het heden. Leer om bewust aanwezig te zijn in het moment. Dit betekent dat je je aandacht richt op wat er nu gebeurt en de schoonheid om je heen waardeert. Laat je telefoon of andere afleidingen even los en geniet van het moment.


3. Wees dankbaar: Dankbaarheid is een sleutel tot levenskunst. Het is belangrijk om de kleine dingen in het leven te waarderen en dankbaar te zijn voor wat je hebt. Neem elke dag even de tijd om na te denken over drie dingen waar je dankbaar voor bent. Dit kan variëren van een mooie zonsondergang tot het gezelschap van goede vrienden. Het cultiveren van dankbaarheid zal je helpen om positiever in het leven te staan.


4. Volg je passie: Iedereen heeft iets waar ze gepassioneerd over zijn. Ontdek wat jouw passie is en volg het met heel je hart. Of het nu gaat om kunst, muziek, wetenschap of sport, het najagen van je passie geeft je energie en voldoening. Wees niet bang om jezelf uit te dagen en nieuwe dingen te leren om je passie verder te ontwikkelen.


5. Wees vriendelijk voor anderen: Een van de belangrijkste aspecten van levenskunst is het cultiveren van goede relaties. Wees vriendelijk en respectvol tegenover anderen, want de manier waarop je anderen behandelt, heeft invloed op hoe je jezelf voelt. Neem de tijd om naar anderen te luisteren, geef complimenten en bied hulp aan waar mogelijk. Het opbouwen van positieve relaties zal je leven verrijken.


6. Wees veerkrachtig: Het leven heeft zijn ups en downs, en veerkracht is de sleutel om tegenslagen te overwinnen. Wees flexibel en leer om te gaan met veranderingen. Accepteer dat het leven niet altijd perfect zal zijn en dat fouten maken normaal is. Leer ervan en blijf doorgaan, zelfs als het moeilijk wordt


Je bent er misschien nog niet helemaal:

Zijn er in jouw leven omstandigheden die de bovenste 6 ingrediënten ingewikkeld maken? Wat zou je dan in je leven willen veranderen? Wat maakt dat jij nog geen volwaardige levenskunstenaar kan zijn? Wil jij dat onderzoeken? Wil jij de levenskunstenaar in jou ontmoeten?


Door het stellen van goede en onderzoekende vragen kan ik jou op weg helpen. Misschien mag er eerst nog iets opgelost worden wat je nu nog in de weg zit. Ik vraag me af wat dat zou kunnen zijn? Jij weet het misschien al wel... of misschien nog niet. Samen komen we daar wel uit. Als je durft tenminste. Want stap 7 is wees moedig! En voor dat extra beetje moed is kwetsbaarheid nodig. Jezelf durven laten zien en alles onder ogen komen wat je misschien (onbewust) niet wil zien.