Hypnose en chronische pijn Hypnotherapie

Hypnotherapie: Feiten en Misvattingen ontrafeld

Jul 04, 2023


Hypnotherapie kan voor sommige mensen zweverig en mysterieus lijken. Het roept beelden op van mysterie en entertainment. Maar wat is de waarheid achter hypnotherapie? In dit blogartikel vertel ik meer over de therapeutische benadering om de feiten van de misvattingen te scheiden. Laten we ontdekken wat hypnotherapie werkelijk is en hoe het jouw welzijn kan ondersteunen.


Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van therapie die gebruikmaakt van een ontspannen en gefocuste bewustzijnstoestand, ook wel trance genoemd. Het stelt jou in staat diep te ontspannen terwijl je alert en gefocust blijft. In deze trancestaat krijg ik, met jouw goedkeuring, directe toegang tot je onderbewuste brein. Dit is het deel van je brein waar diepgewortelde overtuigingen, gewoonten en patronen zijn opgeslagen.


Feiten over hypnotherapie:

1. Wetenschappelijk onderbouwd:

Hypnotherapie is gebaseerd op solide wetenschappelijke principes en heeft stevige fundamenten in de psychologie en neurowetenschappen. Talrijke studies hebben de effectiviteit ervan aangetoond bij de behandeling van bijvoorbeeld: angst, allergieën, fobieën, verslavingen en pijnbeheersing.


2. Behoud van controle:

Een veelvoorkomende misvatting is dat je tijdens een sessie de controle verliest. In werkelijkheid behoud je altijd de controle over je gedachten en handelingen. Als therapeut begeleid ik jou in het proces, maar jij hebt altijd de regie over wat je accepteert tijdens de sessie.


3. Een veilige en natuurlijke staat:

Trance is een natuurlijke toestand die alle mensen dagelijks ervaren. Denk aan momenten van dagdromen, opgaan in een boek of film, of zelfs autorijden op de automatische piloot. Hypnotherapie maakt dankbaar gebruik van deze natuurlijke staat van bewustzijn en vergroot hiermee het therapeutisch potentieel.


4. Individueel aangepast:

Hypnotherapie is een persoonlijke ervaring die volledig wordt afgestemd op jouw behoeften en doelen. Als therapeut creëer ik een veilige en vertrouwensvolle omgeving waarin jij kunt werken aan persoonlijke groei en genezing.


Misvattingen over hypnotherapie:

1. Verlies van bewustzijn:

Films en televisiebeelden geven vaak het idee dat hypnose een staat van totale bewusteloosheid is of dat je de controle volledig overdraagt aan de hypnotiseur. Dit is een misvatting. Tijdens hypnotherapie blijf je altijd alert en bewust.


2. Mind control:

Een andere veelvoorkomende misvatting is dat hypnotherapie een vorm van mind control is, waarbij de therapeut jouw gedachten en acties volledig bepaalt. Dit is absoluut onjuist. Hypnotherapie is een samenwerking tussen therapeut en cliënt, waarbij de therapeut begeleidt en ondersteunt.


Conclusie:

Hypnotherapie is alles behalve zweverig, maar eerder een krachtige therapeutische benadering die gebaseerd is op wetenschappelijke principes. Het biedt een veilige en effectieve manier om toegang te krijgen tot je onderbewuste brein om positieve veranderingen te bewerkstelligen. Als je openstaat voor nieuwe mogelijkheden en bereid bent om samen te werken met mij als hypnotherapeut, kan hypnotherapie jou helpen bij persoonlijke groei, genezing en welzijn.


Laat de misvattingen achterwege en ontdek de vele voordelen die hypnotherapie kan bieden voor jouw leven. Neem vandaag nog de stap en laat je verrassen door de positieve impact op jouw welzijn.


Marijke Brink