Krachtige- zelfbewuste vrouwen Mindfulnes Coaching

Innerlijke kracht, intuïtie en wijsheid

Jun 15, 2021

Volledig kunnen vertrouwen op je innerlijke kracht, intuïtie en wijsheid... Dat is iets waar veel vrouwen naar (terug) verlangen. En tegelijkertijd lijken we er ook zo enorm ver van af te staan. In onze, vooral, mannelijk gedomineerde maatschappij hebben we geleerd ons aan te passen en mee te bewegen op de harde en strategische manier van leven. Alles in hokjes, gestructureerd, vastberaden, doelgericht en voortvarend.
Is daar iets mis mee dan? Nee zeker niet, we hebben deze eigenschappen ook nodig. En zoals ik al eerder heb uitgelegd in mijn blog hebben we allemaal een vrouwelijk en mannelijke deel (energie) in ons.

Maar ons vrouwelijke deel hebben we nu ook harder nodig dan anders. Onze maatschappij en de wereld veranderd en we staan aan de rand van een nieuw tijdperk. Dingen moeten wel veranderen willen wij, als mensheid, op een gezonde en verantwoorde manier blijven voortbestaan.
Wat wij, als mens, nodig hebben is meer vrouwelijke energie en meer vrouwelijke kracht. Deze vrouwelijke energie en kracht komt o.a.in de vorm van:
– verbinding
– zachtheid
– voelen
– ontspanning en overgave
– beweging zonder doel (flow)
– uitgelatenheid
– intuïtie

Waarom hebben we dit dat zo hard nodig?

Wanneer er een onbalans ontstaat tussen de mannelijke en vrouwelijke energie ontstaat er een onbalans in ons lichaam, de maatschappij en in de wereld.
In ons lichaam merken we vooral doordat er nu meer en meer mensen, mannen en vrouwen, verstrikt raken in de hardheid en gevoelloze koers waarop we varen. Dit uit zich in talloze vormen van stress gerelateerde ziektes, burn-out en depressies.

Onze binnenwereld en buitenwereld

Vrouwelijke energie staat voor onze binnenwereld en mannelijke energie staat voor onze buitenwereld. Onze binnenwereld, het naar binnen keren en voelen, is iets wat we steeds meer lijken te vergeten. Ook het contact met onze innerlijke intuïtie en wijsheid is iets wat we niet in de mannelijke 'buitenwereld' gaan vinden. Hiervoor moeten we echt (weer) in contact komen met onze vrouwelijke energie.
Weer in contact komen met onze zachtheid, het voelen, de ontspanning en overgave herontdekken. Maar ook bewegen in flow, onszelf uitlaten (expressie) en vertrouwen op onze intuïtie. Kortom weer verbinden met onze vrouwelijke energie.
Er mag weer een natuurlijke en gezonde balans ontstaan tussen onze mannelijke en vrouwelijke energie.

Krachtige, Zelfbewuste Vrouwen

Wat is onze rol als vrouwen in dit verhaal? Wij staan van nature en ook volgens de sociale norm (mannen moeten altijd sterk zijn), beter in contact met onze vrouwelijke energie. Een innerlijke kracht waarvan veel mensen het ware potentieel (nog) niet kunnen of willen inzien.

Een vrouw die volledig in haar rauwe, onbewerkte en authentieke kracht staat zal door niets of niemand worden tegengehouden.

  • Zij dwingt respect af zonder daarvoor te hoeven dreigen of manipuleren.
  • Zij is gehuld in een licht van pure liefde en spreekt met een wijsheid alsof ze al duizenden jaren leeft.
  • Zij kan in de overgave gaan zonder daarbij ook maar een klein deel van haar kracht weg te geven.
  • Zij beweegt over deze aarde in een flow vanuit overgave en zelfbeheersing.
  • Zij staat in contact met de natuur om haar heen.
  • Zij regeert niet maar begeleid en support met een onvoorwaardelijke liefde voor alles wat leeft en bestaat.


Hoe doen we dat dan?


Ik hoor je denken, ja leuk leven in een licht van liefde maar de realiteit is toch echt anders. Ja dat klopt en ook weer niet. Want juist die realiteit is wat we samen kunnen veranderen. Dat lukt ons alleen collectief door in te brengen wat we kunnen. Alles wat hierboven staat beschreven kan je vanuit je eigen beleving en gevoel inbrengen. Wat je nog lastig of onwennig vind kan je misschien wel leren. En wat echt niet bij je past kan je laten voor wat het is.