Hypnotherapie

Online hypnotherapie sessie: hoe werkt dat?

Nov 09, 2022

In 2020, toen we elkaar ineens niet meer live konden ontmoeten zonder maatregelen, werd online ontmoeten het nieuwe normaal. Natuurlijk wilden we elkaar liever live ontmoeten maar omdat dit niet kon werden we gedwongen om creatief te zijn.


Mensen hadden juist op dit moment enorm veel behoefte aan contact en aan een luisterend oor. De maatregelen hebben een enorme impact op mensen en op hun emotionele en mentale welzijn. Daarmee ook op hun fysieke welzijn, want dat kan je niet los zien van elkaar.


Ook voor mij als hypnotherapeut was een creatieve oplossing nodig en dat kwam in de vorm van online hypnotherapie sessies. Energie kent geen grenzen en dus in feite ook niet het energetisch contact wat je als mens nodig hebt om met elkaar te kunnen communiceren. Het elkaar kunnen aanvoelen zeg maar. Dat kan prima over een grote afstand.


Het bijzondere was dat de de resultaten van de sessies zelfs nog beter waren. Dit komt omdat mijn cliënten heel comfortabel in hun eigen huis kunnen blijven. Zelfs in hun eigen bed blijven liggen als er even geen andere optie is. Stel je voor hoe het verschil eruit ziet of aanvoelt wanneer je bij een relatief vreemde in een praktijk zit. Of je bent heerlijk thuis op je eigen bank of bed met je favoriete kopje thee.


Sommige van mijn cliënten hebben zelfs hun snorrende kat op schoot of hun trouwe hond naast zich voor dat extra beetje ondersteuning. Hoe fantastisch is dat! Sommige cliënten hebben hun meest cosy huispak aan en zitten knus en veilig op hun favoriete plekje in huis. Sommige cliënten ontvangen de sessie ook gewoon op hun kantoor tussen het werk door. Maar veruit de meeste cliënten zijn thuis.


Na de sessie kun je heerlijk ontspannen bijkomen op je eigen manier. Geen reistijd, geen mensen hoeven zien of horen, maar gewoon relaxen en nagenieten in je eigen huis. Wist je dat mensen die zich veilig voelen ook een veel grotere transformatie doormaken dan mensen die nog enigszins op hun hoede zijn?


Een ander enorm groot voordeel is dat afstand ineens geen probleem meer is. Ik heb de afgelopen tijd sessies gedaan met cliënten over de hele wereld! Gewoon omdat het kan. Laatst nog een sessies met cliënten in Denemarken, België, Afrika en Bonaire. Dit had ik nooit gedacht en toch doe ik het nu gewoon omdat het kan.


Maar ook binnen Nederland is de afstand geen issue geen. Bijna niemand rijdt graag voor een sessie verder dan gemiddeld een uur. En dat is ook niet gek.. je bent dan samen met de sessie zelf toch al gauw 3 uur van je tijd kwijt. Wel goed besteed… maar toch. Voor mijn cliënten is de duur van de sessie de enige tijd die ze kwijt zijn. Dat is best wel effectief!


Het enige wat je nodig hebt is een stabiele internet verbinding, maar wie heeft dat nu, anno 2022, niet? Dat is zo onderhand een levensbehoefte geworden of we dat nu leuk vinden of niet. De mogelijkheden zijn daardoor wel enorm groot geworden. Ik bedoel... wie had gedacht dat je tegenwoordig voor je therapeutische hypnotherapie sessie al je deur niet meer uit hoeft.

 

Mijn cliënten zijn razend enthousiast omdat zij het beste willen voor hun eigen proces en willen zich niet laten belemmeren door zoiets simpels als afstand.

 

Evelyn schrijft:


⭐⭐⭐⭐⭐


“ Marijke ken ik als een rustig persoon die goed kan luisteren en meestal zonder oordeel is. Ik heb een aantal hypnose sessies van haar mogen ontvangen en heb deze als zeer prettig ervaren. Marijke vraagt door als het voor haar niet helemaal duidelijk is. Haar doorvragen gaf mij ruimte om mijn eigen vraag nog verder uit te diepen. Marijke begeleid het proces van hypnose op een fijne en kundige manier met voldoende tijd om het onbewuste bewust te laten worden. De hypnose sessies heb ik online ontvangen en heb gemerkt dat dit fantastisch werkt! Heel fijn om dit in je eigen omgeving te kunnen doen. Nog een pluspunt van de online sessies vind ik dat ik geen reistijd heb. ”


Ben jij benieuwd hoe goed online hypnotherapie voor jou zal werken? Mail mij voor een online inspiratie gesprek, die overigens helemaal gratis en vrijblijvend is, en laten we kennismaken. Stuur mij een mail naar [email protected] of vul het contactformulier in op mijn website www.marijkebrink.nl

 

Zie ik je snel?

Marijke