Mindset en chronische pijn Krachtige- zelfbewuste vrouwen Mindfulnes

Verbinden

Dec 15, 2021

In verbinding gaan met jezelf klinkt zo makkelijk en toch is dit voor veel vrouwen (en ook zeker voor mannen) niet het geval. Misschien zijn we de ‘weg naar binnen’ een beetje kwijt geraakt. Onze, vooral, mannelijke maatschappij, of anders gezegd een maatschappij die vooral gedreven wordt met mannelijke energie, maakt dat het voor vrouwen lastiger is geworden om te vertrouwen op onze innerlijke wijsheid. Dit is de intuïtie die wij als vrouwen van nature heel sterk kunnen ervaren. Hiermee kunnen we pas echt goed in aanraking komen als we de verbinding zijn met onszelf .

Vrouwelijke energie staat voor onze binnenwereld.

Voorbeelden van vrouwelijke energie zijn (o.a.):
– verbinding
– zachtheid
– voelen
– ontspanning en overgave
– beweging zonder doel (flow)
– uitgelatenheid
– intuïtie


Mannelijke energie staat voor onze buitenwereld.

Voorbeelden van mannelijke energie zijn (o.a.):
– focus
– stabiliteit
– doelgericht
– helder
– rationeel
– actie ondernemen
– beschermen
– liefdevol onthechten


Zowel mannen als vrouwen hebben mannelijke en vrouwelijke energie

Zie het als 2 polen die elkaar nodig hebben om te kunnen bestaan. Er is een balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie in ons allemaal. We kunnen elk moment van de dag beroep doen op onze vrouwelijke en mannelijke energie. Bijvoorbeeld als vrouw kan je, als het moet, je kinderen beschermen als een leeuw! Ook kan je doelgericht en gefocust werken. Dat is je mannelijke energie. Niets mis mee! Alleen; doe je dit de hele dag door, de hele week, het hele jaar… dan is de balans zoek en zal dit je enorm veel energie gaan kosten. Je raakt hierdoor uit verbinding met jezelf omdat je gaat overleven. Dit kan je ook letterlijk ziek maken omdat je lichaam bijna geen energiereserves meer heeft.


De vrouwelijke energie staat ook voor ontspannen en opladen. Dit doen mannen bijvoorbeeld na hun werk door op de bank te ploffen met een sapje of biertje, de ontspanning en even helemaal niets (overgave). Dit is de vrouwelijke energie die ook een man nodig heeft om zijn balans te behouden en weer op te laden voor een nieuwe dag vol mannelijke energie (taken/ werk etc).

Tip: Wordt dus niet boos op ze omdat ze zich als een “nietsnut” gedragen… Steun je man in dit proces en je krijgt er een man met een fijne dosis mannelijke energie voor terug 😉 Wanneer de vrouw (maar ook de man) in een relatie haar vrouwelijke energie weer kan eren, liefhebben en belichamen, kan de mannelijke energie zijn plek weer innemen, naast haar, als de liefdevolle ‘presence’ (aanwezigheid) die hij is.


Beide energieën willen namelijk maar één ding: Elkaar ontmoeten en verbinden tot één.